r a d a r text

R A D A R Open Radio Investigative Platform je sistem, ki uporablja elektromagnetne, posebej radijske valove, za detekcijo premikajočih se ali fiksnih objektov v zraku ali na zemlji. Ko radijski valovi dosežejo trdno snov, se odbijejo nazaj proti anteni – ta jih zazna kot odmev in s tem določi obliko, smer, velikost, koordinate in hitrost objekta. Radar je naprava obrnjena proti nebu; zvrst metalnega ščita, ki se vrti okoli svoje osi. Radar je simetrična beseda; pripada internacionalnemu jeziku. Radijski valovi se širijo s svetlobno hitrostjo.

Prva javna promocija platforme RADAR je potekala v soboto 7. maja 2011 v in okoli galerije Alkatraz na Metelkovi, v okviru širšega praznovanja 42. obletnice Radia Študent – od 16. ure do polnoči in naprej – teoretski pogovori, zvočne, vizualne, socialne in gastronomske inštalacije, intervencije in performansi, koncerti ter Disko Alkatraz – sinhrono v fizičnem prostoru in etru Radia Študent!

Sodelujoči: Neven Korda, Cirkulacija 2 (Borut Savski, Boštjan Leskovšek, Milan Kristl, Stefan Doepner), Janez Strehovec, Marko A. Kovačič, Ida Hiršenfelder, Marko Peljhan, Radio Cona (Brane Zorman, Irena Pivka), Orton (Sandi Tasić, Željko Lednik), Maja Smrekar, Dario Seraval, Bojan Anđelković, Dunja Kukovec, Dragan Živadinov, Megawhat, Marko Košnik, Irena Tomažin in drugi.

[other contributions to r a d a r by Ida Hiršenfelder]
Ida Hiršenfelder-»Sektor za feminizem in preprečevanje diskriminacije na RŠ, Prispevek na simpoziju Vloga RŠ v slovenski družbi od leta 1969 do danes
R A D A R #4: Demokino
R A D A R #3: Theremidi Orchestra
Neven Korda: Radijski performans
Interactivos?’12 – Ljubljana: Autonomous Interactive Radio
Interactivos?’12 – Ljubljana: Autonomous Interactive Radio
Powerd by Ljudmila / Elektromagnetno valovanje